CHOOSE AGAIN

 

Verdriet dat blijft hangen, boosheid die je overvalt, moeite hebben in het omgaan met die buur of collega, gejaagd je werk doen...

Het lijkt alsof we vastzitten in een patroon dat bij ons hoort.

 

We zien dit als een vaststaand feit, het is gewoon zo.  En van daaruit maak je een keuze, wat vaak (onnodige) onvrede als gevolg heeft.

 

De 'Zes Stappen naar vrijheid' van Diederik Wolsak is een proces dat leidt naar de heelheid in jou.  Ingangspoort zijn de gevoelens die je ervaart in een relatie of situatie.  Met de Zes Stappen kom je dan terecht bij wat je onbewust denkt over jezelf.  Die beperkende overtuigingen zijn iets wat je als kind reeds hebt vastgelegd vanuit angst, en daarna diep weggestoken.  Dit proces kan die overtuiging transformeren naar een ervaring van heelheid, vrijheid, vrede.

"Als je het Zes Stappenproces van Choose Again gaat toepassen kun je het volgende verwachten:

- een ontdekkingsreis naar jezelf

- herkennen en doorbreken van denkpatronen die niet langer van nut zijn

- ophouden met schuldgevoelens en verwijten

- definitief loskomen van de slachtofferrol

- bevrijding van je onbewuste overtuigingen

- innerlijke vrede en sereniteit

- een rijkere kwaliteit van leven

- blijvende transformatie van je leven

- een leven ervaren van vrijheid die voortkomt uit het voor honderd procent aanvaarden van jouw eigenaarschap daarvoor."

(uit: Choose Again. Verbeter al je relaties en transformeer je leven, blz.15)

 

Als je deze Zes stappen naar Vrijheid in groep doet kan elke aanwezige delen en genieten van de Kracht die vrijkomt door de stap die jij zet.

Verlang je deel te nemen aan zo'n bijeenkomst? 

            via ZOOM, van 19.00 tot 21.30 uur:

                                         dinsdag 21 maart

                                     dinsdag 18 april

                                         dinsdag 16 mei

                                            dinsdag 20 juni

Kostprijs in 2023:   28 € voor 1 Cirkel

 

LIVE, in Retie: zaterdag 29 april

       DAGWORKSHOP rond RELATIES  (nog 2 plekken vrij)

        Meer hierover bij onderdeel DAGWORKSHOP

 Kostprijs: 115 € 

 

 

                             

                                   

 aanmelden: info@lievemichels.be

Ivm kostprijs kan altijd overlegd worden.

 

Het boek "Choose Again. Verbeter al je relaties en transformeer je leven" kan je ook bij mij krijgen.

 

                 Gestelde vragen over Choose Again:

* Gebruik je het Choose Again  Zes Stappenproces enkel bij zware problemen?

Het 6 stappenproces begint bij een emotie die je nu beleeft naar aanleiding van wat je ervaart tegenover iemand uit  je gezin of buurt of in het warenhuis of in het verkeer enz ..., gewaarwordingen in het lichaam, bij situaties die je in het nieuws hoort of ziet ...  Die ervaar je elke dag meerdere keren.  Het lijkt niet veel impact op je te hebben.  En toch, het vertrekt vanuit een overtuiging die je ooit als kind hebt vastgelegd, om jezelf te beschermen.  In het Zes-Stappen-proces kan je die overtuiging laten transformeren.  Het is om het even welke ingangspoort je neemt om bij die overtuiging te komen. 

De transformatie is gebeurd, achteraf merk je wel dat je innerlijke houding gewijzigd is en je anders staat tgo (voorheen voor jou moeilijke) situaties. 

Hoe meer je dit proces gebruikt, hoe makkelijker je terecht kan bij de vrede in jezelf.   

* Je kan het Zes stappen proces ook thuis doen, wat is er dan meer aan een bijeenkomst?

Bij een bijeenkomst kan je 'meeliften', dwz als je merkt dat je met dezelfde gevoelens zit kan je voor jezelf de vragen beantwoorden: wat voel ik?  wat voor herinnering komt er naar boven?  wat dacht dat kleine kind over zichzelf?, en dan het vergevingsproces meedoen met de overtuiging die bij jou speelt. 

Wat je altijd kan doen is de allerlaatste stap meedoen, waarbij je je herinnert WAT je BENT.  Iedere deelnemer herinnert jou aan wat je vergeten bent, nl dat je Liefde bent, Vreugde, Vrede, Licht, Kracht.

Ook het spiegelen is heel krachtig: jij zegt aan degene die je spiegel is Wat h/zij in Waarheid is.  Dat versterkt jouw bewustzijn van de Waarheid.

                    ERVARINGEN van deelnemers:

"Ik was zelf benieuwd wat het met me zou doen om hem te ontmoeten.  Ik heb hem van harte omhelsd en kon kijken zonder oordeel en met liefde in mijn ogen.  Ik kon accepteren hoe het was en ik vond het ok." G.V. - ervaring na een Zes Stappenproces

"Ik heb zelf geen vergevingsoefening gedaan.  Toch heb ik die van anderen helemaal meegedaan, ze waren net zo voor mij bedoeld als voor degene die de vergevingsoefening deed.  Daar heb ik heel duidelijk gevoeld: er is geen ander, het gaat alleen om mij." G.

"Ben je ontzettend dankbaar voor de vele samenkomsten in groep die jij ondersteunde, een echt leerproces. Eenmaal je de weg gevonden hebt naar die innerlijke rust en vrede wil je niks anders meer.  Niet alle dagen zijn even makkelijk, maar ik kan telkens opnieuw de keuze maken." - Rita Notte